Till minne av Rose-Marie Ahlgren

Minnesord2021-11-17 14:10

Rose-Marie Ahlgren avled den 17 augusti i Visby efter en längre tids sjukdom. Hon var född 1944 i Lärbro som dotter till Sven och Ingegerd Blomberg vid Källstäde, och växte upp där i en syskonskara av 8 syskon.
Rose-Marie flyttade till Visby och tog arbete på LM. När hon och Åke hade gift sig 1974 köpte de 1975 hus i Isums, vid Tynne i Björke, där de bodde i 21 år. Rose-Marie arbetade ofta deltid i lanthandeln där, Isumsboden. Från Isums flyttade de 1996 till Visby, där de har bott sedan dess.
Rose-Marie var mycket fästad vid Gotska Sandön, reste ofta dit med sin familj och tillsammans med sina systrar. Hon och Åke var med när Gotska Sandöns Hembygdsförening bildades (1975) och även Rose-Maries pappa Sven deltog då i föreningens första stora byggnadsrestaureringar på ön tillsammans med Åke. Min familj och jag reste på den tiden ofta tillsammans med Åke och Rose-Marie till Sandön; våra barn var ungefär jämnåriga. Alla vi har ljusa och glada minnen från Sandön, från badstranden och långa vandringar tillsammans. Rose-Marie hade många vänner från sina vistelser på Sandön. En av dem är prästen Agneta Söderdahl på Fårö, som berättade om det då hon förrättade Rose-Maries begravning. På Sandön hade Rose-Marie och Åke ofta prästfamiljen som grannar på fyrplatsen.
Rose-Marie var en klok och trygg människa. Som vän var hon gladlynt, lättsam och pålitlig, som resekamrat kompetent, rådig och lugn. Hon var humoristisk, vänlig och omtänksam mot alla.
Rose-Marie Ahlgren sörjes närmast av sin make Åke, Visby, sonen Tobias med fästmön Anne-Sofie, Visby, och dottern Åsa, Gamleby, 8 barnbarn, samt syskon med familjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!