Till minne av vår bror Per-Olof Larsson

Per-Olof på en bild som han själv gillade.

Per-Olof på en bild som han själv gillade.

Foto: Yrkesfotograf, namn okänt

Minnesord2024-08-22 03:00

Per-Olof avled natten mellan den 16 och 17 augusti i sitt hem på ett äldreboende i Stockholm. Orsaken var att hjärtat inte längre orkade med och han drabbades av hjärtstopp (enligt Södersjukhuset). Per-Olof blev 81 år.
Per-Olof hade en tuff uppväxt, en dålig far men dock en kärleksfull mor. Problemen började redan i skolan och han hamnade redan i unga år på psykiatrin. Han jobbade sedan några år, dels som bonddräng från 1956 och sjöman från början av 1960-talet. Redan i samband med det första jobbet kom han i kontakt med alkoholen och sen blev det mera alkohol och även kriminalitet. Han blev uteliggare i många år, både på Gotland och många andra platser i Sverige. När han befann sig på Gotland var hans hem Birkagården. Han var många år i Stockholm, fortfarande som uteliggare, men för cirka tio år sen hittade organisationen Vid din sida honom på en bänk helt nedgången. De hjälpte Per-Olof till ett nytt liv. Han fick ett äldreboende med egen lägenhet och möbler och kunde komma ifrån alkoholen. Jag besökte honom många gånger i hans lägenhet I Stockholm. När han fyllde 80 år 2023 samlade vi syskon och syskonbarn ihop till en fin present, vilket han uppskattade. Och vi kunde se vändningen i hans liv och behövde inte längre vara oroliga, för att han skulle ligga ute och frysa. Och att han nu kunde kalla sig för Nykter alkoholist var en stor tröst. Hans mor Emmy, som avled 1991, skulle också ha varit glad.
Vi syskon ger organisationerna ett stort tack för vad de gjort. Tack till Birkagården i Visby och tack till Vid din sida i Stockholm. Och tack inte minst till personalen vid äldreboendet, Hornsgatan 131 i Stockholm. 
Per-Olof önskar att bli begravd på Gotland. De som önskar ge en gåva kan swisha till 070 44 77 903. Inkomna gåvor kommer att överlämnas till Birkagårdens verksamhet.
Tack min broder. Vi syns i himmelriket i en park där vi kan prata mer om livet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!