Rekordmånga lockades till motormarknad i Garda

Under Kristi himmelfärdsdagen anordnades en motormarknad för motorfantaster och andra människor i Garda på Ekbacken. Där såldes, köptes och byttes olika motordelar och intresset var stort. ”I år är det mer folk än någonsin”, säger Allan Schüberg.

Johan Eliasson, Johannes Pettersson och Emil Pettersson säljer sina egendesignade kläder.

Johan Eliasson, Johannes Pettersson och Emil Pettersson säljer sina egendesignade kläder.

Foto: Malin Stenström

Motormarknad2018-05-10 16:30

I dag under Kristi himmelsfärdsdag anordnades den årliga Motormarknaden i Garda på Ekbacken. Motorintresserade människor sålde, köpte och bytte olika delar till motorcyklar och bilar. Det såldes även kläder och andra varor. Motorklubben Sugg MC arrangerade evenemanget.

– Vi har haft den här marknaden i flera år, men i år är det mer folk än någonsin. Ryktet sprider sig och eftersom vi alltid anordnar det här på samma dag blir det tillslut en tradition, säger Allan Schüberg, som var med och arrangerade.

Klubben anordnar ibland även spelningar och danser i klubbhuset och på intilliggande Ekängen.

– Dansband som Elisa's har spelat här. Jag träffade faktiskt min fru på en dans här en gång i tiden, säger han.

En bit in på dagen anlände en karavan av motorcyklar till Ekbacken. Motorcyklisterna kom från flera olika klubbar. Det som förenade dem var intresset för Harley-Davidson. Två av dem var Jörgen och Ingrid Gustafsson.

– Tidigare har jag bara kört japanskt men eftersom jag är ny inför Harley Davidson räknas jag som en nybörjare enligt många. Jag är en återfallsknutte, säger han.

Ingela Gustafsson åker helst bak på motorcykeln. Hon säger att det är väldigt bekvämt. ”Dessutom kan man dricka öl”, skrattar hon.

Nytt för i år var en ”vanlig” loppis som anordnats på platsen. Birgitta Schüberg sålde, tillsammans med Eva Amlinger, sticklingar och plantor.

– Vårat mål för kommande år är att bli Gotlands största loppis, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om