Aktiviteter och underhållning med PRO-distriktet

pro

pro

Foto: Lilian Ronander

Noterat2021-08-24 01:49

Inga hotfulla moln, bara sol och ”alla” var där.

 Åtminstone inemot tvåhundra PRO:are var det som fyllde Stangmalmen i Stånga den här sköna sensommardagen. Kostnadsfria bussar erbjöds från olika sträckor, aktiviteterna att ta del av var många, och möjligheterna att sitta och prata togs väl vara på.

 Efter att Lilian Stenman, vår nyvalda distriktsordförande, hälsat alla välkomna och även gjort en presentation av sig själv tog programpunkterna i gång. Hemsegruppens gitarrcirkel med sångare lockade till att sjunga med i refrängerna, musikgruppen Handsome Molly bjöd på irländska toner och Visbygruppens linedansare missade inga steg när de bland annat dansade till musik av Elvis Presley.

 Utanför scen och dansgolv tog aktiviteterna i gång på gräsmattan. Det stod en ridå av stekos över grillplatsen med hamburgare (även vegetariska), vid lotteristånden var det kö, hästskokastning, trädgårdsspel, kubb och friskvård med mera fanns att pröva på. Man kan inte få allt, men varpa och boule saknades…

 Vad är en rubank? Vad hette Andrés luftballong och vad menas med att ha egenansvar?  Kluriga frågor var det på den tipspromenad som någon av de deltagande PRO-föreningar satt ihop och som rönte stort intresse. Tolv rätt hade Anders Kraft som fick ta emot beröm och pris för detta.

 Tre medlemmar blev avtackade med blomster för sina insatser i föreningsarbetet i PRO-distriktet av ordförande Lilian Stenman;

 Christina de Verdier Hemse, som verkat i PRO-distriktet sjutton år, bland annat som sekreterare, Lennart Petersson Visby, som haft uppdrag i distriktet i sedan 2004, samt Per - Olof Karström som varit engagerad i distriktet sedan 2013, först som vice ordförande, och sedan som ordförande i sju år. 

 Sonny Flisberg, krisansvarig i distriktet önskade få komma ut till föreningarna och berätta om vikten av kristänkande. En uppmaning nog så värd att uppmärksamma med vårt oberäkneliga klimat och oroliga världsbild!

 Avslutning och hemresa med buss eller egen bil blev det vid tretiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!