Under 2020 ställdes baddag och högtidsdag in. Men nu 2021 kunde Sällskapet genomföra baddagen den 6 juli med ca 80 deltagare som badade vid Gustavsvik. Efter badet genomfördes sammankomsten och lammgrillning i Åhsbergska Hagen på traditionsenligt sätt.
Den 9 juli firade DBW högtidsdagen med prisutdelningar och tal i Åhsbergska hagen och högtidsmiddag på Wisby Strand med drygt 70 deltagare.
Priser utdelades till de främsta varpakastarna 2020 och 2021 av P-O Larsson som var den närvarande ledamoten med lägst matrikelnummer. Byggnadsvårdspriset 2020 överlämnades till ägarna av S:t Micael 6 på Södra Murgatan 35. För mureriarbetena vid fastigheten fick Paul Yttergrens mureri pris. Årets trädgårdspris gick till Helena Andreeff och Staffan Laurins trädgård Atlingbo Isums 203. Hattpriset utdelade till ledamoten Lars Bäckman för sin skrift om Köpmansgillet 350 år.
Ordförande Björn Lundbergs högtidstal handlade om tandläkekonstens historia från 2000 f Kr till idag. Vi fick veta lite om hur behovet av löständer hanterades och även att tandstatusen genom tiderna varit bäst i tider av hungersnöd!
Efter en paus så höll PhD Mikael Karlsson från Handelshögskolan en sammanfattning av sin doktorsavhandling 2012 som avhandlade DBW som en del av samhället under tiden 1814 till 1876. Sällskapet kombinerade filantropiskt arbete, ”något nyttigt för det allmänna”, med inbördes nöje. Det filantropiska var bland annat fri-och fattigskolan som startade 1815. DBW Sparbank startade 1830 med syfte att även de mindre bemedlade skulle spara lite för att kunna få det bättre på sikt. 1855 invigdes Botaniska trädgården vilken spred kunskap om odling i det mindre formatet. Uppförandet av paviljongen 1876 hade föregåtts av interna diskussioner under många år och blev exempel på när Sällskapet prioriterade nöjen framför samhällsnyttan. Sammanfattningsvis kunde konstateras att DBW kompletterade det offentliga i stället för att konkurrera med det.