Hela Människan Gotland har haft årsstämma

Noterat2021-04-20 01:58

Hela Människan Gotland samlades till årsstämma den 13 april. 22 ombud och medlemmar möttes digitalt. Hela människan Gotland är en lokalförening av riksorganisationen Hela Människan. Dess syfte är att skapa intresse och förutsättningar för ett socialt och diakonalt arbete för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer. På Gotland deltar vi i arbetet med att driva natthärbärget Birkagården. Vi är också med i flera nätverk som berör aktuella sociala frågor. På grund av pandemin har många möten fått skjutas på framtiden. Hela Människan Gotland vill även inspirera till att det skapas lokala, diakonala mötesplatser runt om på ön i samverkan med församlingar, civilsamhälle och myndigheter. 
Årsstämmans förhandlingar leddes med van hand av Peder Fohlin. Eva Montelius-Sahlberg omvaldes som ordförande. Kvarstående ledamöter till nästa år är Christer Klintberg och Maria Ynderdahl. Catarina Hammarberg och Benjamin Ulbricht omvaldes på två år. Som ny ledamot på två år valdes Karin Levander och som ersättare på ett år Mikael Hakalax. Adjungerad kassör är Göte Johansson.
Eva Montelius-Sahlberg framförde ett tack till de avgående ledamöterna Rut Aarebrot och Eric Martell. Vid årsskiftet avslutade Lilian Edman sin tjänst som diakonal samordnare. Årsstämman riktade ett varmt tack till Lilian för väl utfört arbete. Ny i rollen som diakonal samordnare med tjänstgöringsgrad på 15 procent är Ann-Christine Lindholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!