Rekordstort bidrag till de tibetanska flyktingbarnen

En av sovsalarna i Sonada.

En av sovsalarna i Sonada.

Foto: Privat

Noterat2020-06-03 13:46

Den ideella föreningen Sonadas Vänner har haft digitalt årsmöte. 
Stödet till de tibetanska flyktingbarnen i Sonada påbörjades redan i början av 1972, då Kerstin Blomberg kom dit för att arbeta. Sedan dess har tusentals barn fått hjälp.
Som framgår av verksamhetsberättelsen kom det under 2019 in 176 825 kronor i gåvor till föreningen, bland annat i samband med ordförande Kerstin Blombergs 70-årsdag i oktober, då 72 575 kronor skänktes.
Under året kunde föreningen överföra hela 134 792 kronor till de tibetanska flyktingbarnen i Sonada, som ligger 2 400 m.ö.h. i Himalaya.
Pengarna har på olika sätt kommit alla de 200 tibetanska flyktingbarnen till godo under året. Det har gått till näringsrik mat, medicin, skolmaterial, böcker till biblioteket, skor, paraplyer, regnkläder, varmt vatten till lördagsbadet, gosedjur till de yngsta barnen, sportsaker, löner till tre personal som arbetar med barnen med mera. Pengarna räcker mycket långt i Sonada.
I april besökte Kerstin Sonada. Ett intensivt och gripande besök med många möten, som bekräftade att föreningens fortsatta stöd är oerhört viktigt.
Åtaganden som föreningen har i Sonada ligger på cirka 100 000 kronor per år, så styrelsen hoppas på ett gott insamlingsresultat även detta år.
Styrelsen för Sonadas Vänner består av Kerstin Blomberg, Eva Lamby, Meynard Johansson, Anne Melin, Tove Carlgren, Karin Irwahn, Britt-Louise Hemmingsson och Lennart Andemo. Revisor är Torsten Bäckstrand och valberedningens sammankallande Laila Modin.
Läs gärna mer på www.sonada.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!