Bo-Erik Widegren föddes 1933 då radion just fått sitt genombrott.
– När jag var liten satt jag och försökte få in sändningar med nål och kristall. Jag fick in ett lantbruksprogram om mjölkproducenter. Det var en söndag minns jag, säger han.
Åren har gått och tekniken har utvecklats en hel del sedan dess. I år anslog regeringen 350 miljoner till vårdteknik och 2,4 av dessa miljoner satsas på Gotland.
– Det handlar om att vi ska komplettera den verksamhet vi har. Men vi ska inte ersätta personal med teknik, säger Hanna Ogestad vid socialförvaltningen.
LÄS MER: Fyrbenta kompisar tar plats i samhället
En del ny teknik håller på att testas ut. Det rör sig om sådant som höjer trevnaden, men också underlättar personalens arbete på äldreboenden. Ett exempel är att boenden kan välja att få nattillsyn via en webbkamera i stället för att personal går in på natten för att titta till, vid de besöken är det inte ovanligt att de äldre vaknar.
– Vi ser den nya tekniken som ett hjälpmedel. Människor lever längre i dag, men vi undersköterskor lär inte bli fler, säger Mathias Molander, som arbetar på Stuxgården i Fårösund.
Han och kollegan Sanna Johansson studerar för närvarande för att lära sig mer om tekniken.
– Verksamheten styrs av hälso- och sjukvårdslagen och socialtjänstlagen, så det finns en del att lära sig på området där den här tekniken ingår, säger Sanna Johansson.
LÄS MER: Här får de äldre lyxa till det på spa
Ett exempel ur regelverket är att bara den som vill ska få en kamera installerad hos sig. En person på Gotland använder sig i dag av en matningsmaskin, en anordning som uppfunnits av en poliosjuk man som inte tyckte det var värdigt att hela tiden bli matad av sin hustru.
Tanken med den nya tekniken är att den ska förbättra livskvalitén för de äldre.
– I framtiden kan det också vara så att vi måste höja teknikkompetensen ute på våra boenden. Redan i dag finns det trådlöst nätverk på flera håll, vi räknar med att kraven ökar i framtiden, säger Fredrik Westergaard, utvecklingsansvarig vid socialförvaltningen.
LÄS MER: PRO Gotland: Tänk om angående Åkermanska
Bo-Erik Widergren hör till dem som gärna lyssnar på poddar.
– Det är lite dålig uppkoppling på mitt rum, så det är lite svårt att få paddan att fungera där, men det fungerar bra utanför, säger Bo-Erik Widegren.
De elektriska kattdockorna som ska ge trevlig stämning var däremot inget han föll för.
– Nej, jag är allergisk mot katter. Därför har jag aldrig varit så förtjust i katter.