Under fredagen och lördagen har Wilma Österholm och Ebba Erixon deltagit i gymnasie-SM för kockar i Göteborg.
Gotland har fem år i rad gått till final i tävlingen och i fjol tog Gotland hem förstaplatsen genom Amanda Lydahl och Svante Melander.
Inför tävlingen sa duon att siktet var inställt på guld. För tillfället är Wilma Österholm på praktik i Nice och Ebba Erixon har sin praktik i fjällen.
– Vi har fått flyga hem tjejerna för att de ska kunna träna ihop. Så under en vecka har de förberett sig inför tävlingen, säger Tomas Lundgren, restauranglärare på Wisbygymnasiet.
Under den första dagen skulle de ta fram tvårättersmiddag som man kunnat öva på i förhand.
Den andra dagens moment bestod av att göra en förrätt, varmrätt och efterrätt utifrån en varukorg som inför tävlingen varit hemlig.
– Tävlingen var omgjord i år och det skapade en del turbulens och spänning. Men tjejerna gjorde jättebra i från sig och det här var en tävling på mycket hög nivå, säger Tomas Lundgren.
Till slut stod det klart att Ebba Erixon och Wilma Österholm tagit hem andraplatsen i gymnasie-SM för kockar.
– Skillnaden mellan att ta hem förstaplatsen och komma tvåa var verkligen hårfin. Tjejerna är jättenöjda med sin prestation, säger Tomas Lundgren.
Etta i fjol och tvåa i år – det känns som att Gotland håller rätt hög klass?
– Gotland är jättebra, de elever som vill tävla går verkligen in för det jättemycket och satsar. Sedan tror jag att våra branschkontakter som vi har ger väldigt mycket som motivation, säger Tomas Lundgren.