Det händer under påsklovet!

Det anordnas en hel del kul aktiviteter för påsklovslediga barn och ungdomar på Gotland. Vad sägs till exempel om cosplay och lajvworkshop, eller kanske ett första gemensamt dopp i havet?

Foto: Malin Stenström

påsklovskul2018-03-30 16:00

För den som är sugen på att göra något mer än bara äta godis under påsklovet så finns det en hel del att välja bland i år. Fornsalen lockar till exempel med "Äggstra kul" på museet med en äggrelaterad tävling och visningar av museet med påsktema, på Gråbobiblioteket i Visby kan man få hjälp att komma igång och spela spel, på Naturum i Vamlingbo kan man bygga sin egen fågelholk och på Fenomenalen i Visby får man testa på olika typer av programmering.

Fler tips på saker att göra under påsklovet hittar du här!

Utklädnad är temat på Fenix ungkulturhus, där det 3-4 april anordnas en workshop i pyssel och crafting för dig mellan 13 och 25 år som är intresserad av lajv och cosplay. Två cosplayare, Kersti Wallstedt och Klara Vestman, delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter kring dräkter, accessoarer och props.

– Jag älskar att arbeta med tyg och fall, särskilt i fluffiga klänningar täckta med pärlor och rhinestones. Jag lär mig fortfarande, men delar gärna med mig av alla nybörjarmisstag, samt hur man enklast undviker dem. Peruker och smink är en annan passion, att vara täckt i hår och lim är bara en del av upplevelsen!, säger Klara Vestman.

Den som inte räds vinterbad gör rätt i att bege sig till Snäckgärdsbaden den 1 april. Då bjuder Gotlands Allehanda för tolfte året in till Vårdoppet, ett gemensamt första dopp i havet. Exakt klockan 15:00 springer alla badande ut i vattnet under skrik och skratt. De flesta brukar komma upp tämligen fort igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!