Vem är din hjälte – det är dags att nominera!

Vem är Hela Gotlands hjälte 2019? Ta chansen att nominera någon som du tycker gjort något alldeles extra!

8 december 2018 10:29

För fjärde året kommer Helagotland.se att dela ut priset Hela Gotlands hjälte.

Första året gick priset till Jonas Laveryd som hoppade i hamnen och räddade ett barn i en barnvagn. Andra året prisades familjen Lindh för att de var med och räddade livet på Mikael Väärä efter hans svåra bilolycka. Och i vintras hyllades Rickard Nordahl som räddade en man som kört i diket med sin moped och låg livlös i det kalla vattnet.

– Det här är naturligtvis extraordninära insatser, och det har varit en ära att få dela ut priset till de här människorna, säger redaktionschefen Mats Pettersson.

– Men vi ska inte glömma alla de som varit nominerade. De är fantastiska människor allihop, och har varit så förtjänta av att hyllas och uppmärksammas för sina osjälviska insatser.

Nu vill Helagotland.se ha in din kanditat! Vem tycker just du ska bli Hela Gotlands hjälte 2019?

* Det ska vara en person, eller flera, som gjort något extraordinärt och osjälviskt för någon annan.

* Det ska finnas en tydlig Gotlandskoppling.

* Det måste inte vara en spektakulär insats där liv och hälsa stått på spel, för man kan vara en hjälte på många olika sätt.

– Det är klart att mod, sinnesnärvaro och civilkurage alltid ska premieras, men vi har haft flera fina nomineringar tidigare med personer som genom sitt osjälviska sätt att vara och verka varit riktiga vardagshjältar, säger Mats Pettersson.

Vinnaren och de nominerade får priser av trygghetssponsorn Länsförsäkringar och av samarbetspartners Destination Gotland och Clarion Wisby Hotel.

Vill du nominera, använd formuläret här nedan. Du har till den 13 januari på dig!

Så jobbar vi med nyheter
Liisa Aus