Ett helt ohållbart schemaförslag

Arbetsmiljöfrågor2019-10-10 18:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående hållbara schema och det som jag inte tycker framkommit av tidningsartiklar och insändare är att förslaget inte är konsekvent!
Inom OOF (omsorgen om personer med funktionsnedsättning) ska hållbara scheman bara införas måndag-torsdag. Så det är bara måndag-torsdag det är viktigt att vara hållbar?
Vilka pass tror dem som kommit med förslaget att vi i dygnet-runt- och året-runt-verksamheter skulle önska korta? Just det, helgerna! Ett tips för att få med oss personal på förslaget; börja med hållbara scheman/kortare pass för oss på helger och storhelger!


På helgerna får vi inte kortare pass. Och över jul-och nyår får vi inte ta ledigt! Det är dagar som de som arbetar fem dagar i veckan dagtid alltid får ledigt. Socialförvaltningen tycks glömma att vi är många på jobbet på helgerna och nätterna. För att inte tala om midsommarafton, julafton och nyår. Hittills har jag gladeligen gått till jobbet en lördag för jag kompenseras med färre arbetspass i veckan. Nu blir det fler korta pass måndag-torsdag. Vilket gör att vi måste in och jobba en tisdag istället för att få långledigt och återhämtning efter en helg. 


Detta gör att argumentet om hälsa inte håller från ledningen, utan det känns som ekonomi eller andra drivkrafter ligger bakom.
Om ledningen i socialförvaltningen menar allvar med hållbara scheman så ska det gälla alla dagar året runt! Annars känns det som ett oseriöst förslag som kan slängas i papperskorgen!