Kortfattat
Varje år släpper vi i Sverige ut 1,6 ton koldioxid per person genom livsmedel. Därav kommer 400 kg från godis och läsk och 550 kg från köttkonsumtion.
Man önskar att journalister politiker och myndigheter, som har så effektfulla pekpinnar att vifta med, kunde peka i rätt riktning. En godisfri helg skulle ju vara betydligt bättre för folkhälsan och miljön ön en köttfri skollunch.
Ellen
Så här berättade Albin Segerlund i Roma om skridskoåkning för länge sen:
Skrissko var int mik ei bräuk pa iss teiden. Di var döre u folk had ont um penningstöivrar. De var bäre di reike sum had rad me ett sånt yvarflöid till bani. Di fattie fick ga pa eisläggar. De var kräkbain, sum var klaune me sag. De hale, runte seidu skudd vare mot eisn u flatu mot skosulu. De var bur si täu hul ei daim, ett fram u ett bak. Ei huli sat de tug, eller ei bäst fall reimar. Tuge bands u reimar spändes till yvar teisneipar u ristar. U de gick reit skaplit ti kumm fram pa daim.
Wera Svensson