Allt går inte att skylla på corona

"Politiker ni måste förstå hur arbetssituationen är på sjukhuset. Personalen jobbar och sliter, de får jobba dubbla skift för att det fattas folk."

"Politiker ni måste förstå hur arbetssituationen är på sjukhuset. Personalen jobbar och sliter, de får jobba dubbla skift för att det fattas folk."

Foto: Dennis Pettersson/arkiv

Insändare2020-09-03 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 15 maj är jag på vårdcentralen och kollar min värden. Jag har känt mig väldigt trött en längre tid.
Väl hemma igen ringer vårdcentralen upp mig och säjer att jag måste åka till akuten direkt. Mina blodvärden är så dåliga. 

Som vanligt är det mycket folk på akuten. Jag blir inlagd för vidare undersökningar. Ett par dagar senare får jag gå hem. Diagnosen blev en tumör i tjocktarmen som behövde opereras snarast. Väntan på operationen blir inte lång, redan 3 juni blir jag opererad. 

Personalen både på akuten och på C3 där jag ligger inlagd är fantastisk. Trots stress och för lite personal. Operationen gick bra. Den 8 juli får jag beskedet att all cancer är borta. Tack till Pontus Gustavsson med personal. Tyvärr kan jag inte ge något bra betyg på maten. Den är både oaptitlig och i mitt tycke serverades det konstiga rätter. Som nyopererad är du ju svag och behöver mycket näring. Alla gillar ju inte nutrition.  
Den 1 augusti vaknade jag med mycket hög puls och högt blodtryck. Jag ringer 112 klockan 9.20 och de ska skicka en ambulans. 9.45 ringer 112 upp mig och frågar hur jag mår. Det finns ingen ambulans tillgänglig. Klockan 11.45 kommer ambulansen från Hemse. 

Då mår jag bra. Men de beslutar att jag ska åka med in till sjukhuset. Kommer till akuten där är det fullt denna gången också. Jag läggs in på ett rum i väntan på läkare. Men helt plötsligt får jag ligga ute i korridoren! Var finns sekretessen?
Stressad personal gör verkligen så gott den kan! Jag blir inlagd på C4 för observation. Jag får svar på kvällen att det inte är en hjärtinfarkt. Nästan hela lördagen passerar utan att nån läkare pratar med mig. 16.15 kommer läkaren på rond, har inte hunnit komma tidigare. Jag skrivs ut och får komma hem.

Politiker ni måste förstå hur arbetssituationen är på sjukhuset. Personalen jobbar och sliter, de får jobba dubbla skift för att det fattas folk. Det går inte att skylla allt på corona. Inget ont om hyrsjuksköterskorna som knappt vet vilken läkare som jobbar. Men vi måste vara rädda om personalen och ta vara på deras kunskap så de stannar kvar på vår fina ö. 

Nu Marie Loob får du visa ditt ledarskap.