Avveckling när det finns utveckling

Insändare2020-09-10 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stånga skola ligger i och omgärdas av socknar som lever och verkar för en levande landsbygd.
Stånga skola har elever från andra skolområden som väljer Stånga skola före sin egna skola. Dessa barn väljer Stånga skola för att det är en trygg skola, det visar elevenkäterna.
I Stånga skola känner alla elever och all personal, varandra vid namn.
Stånga skola ser all personal, alla barn och inte enbart till sin egna klass. 
I Stånga skola är alla mentorer legitimerade lärare samt behörig fritidspedagog.
Personalen väljer att jobba i Stånga skola för att det är en bra skola som vill utvecklas. 
Stånga skola blev förra året för trång och därmed lade man ner förskolan för att gynna skolans elever till fler lokaler. Tjänstemännen och politikerna hade under några år satt stopp med att ta in fler förskolebarn (trots lång kö) detta ledde till att de fick färre och färre lokaler på grund av att skolan växte. Det i sin tur ledde till att dessa förskolebarn och personal fick en ohållbar arbetsmiljö = nedläggning.
Nu är förskolan borta men Stånga skola försätter att växa. 
Stånga skola är den näst största skolan på Sudret. 
Dessa 104 barn jobbar och utvecklar skolan tillsammans. Äter god vällagad mat som lagas på plats. Rent och fint i lokalerna. Tar hand om varandra oavsett om man är 6 år eller 12 år. En enda stor familj där de äldre barnen lär de yngre samt där de äldre barnen ger en trygg miljö genom att inkludera de yngre på den fina stora skolgården.
I Stånga skola är man resurssmart samtidigt som man utvecklas. Är i framkant med digitalisering som ska hjälpa både personal, elever och föräldrar i vardagen. 
Stånga skola ligger i en socken med många företag och så pass många serviceföretag så det näst intill är en serviceort. Många driftiga företagare som vill utveckla och driva Stånga framåt. 

Gotland vill växa och enligt vision 2025 är målet att vara 65 000 invånare. 
Dessutom gick alla partier, speciellt de ledande, till val med ”en levande landsbygd”. Vart tog detta vallöfte vägen. Tillhör inte landsbygden Gotland? 
Därmed är min stora fråga här:
Varför avveckla när det är och finns utveckling?