Macron förlorade sin majoritet i Frankrike och den forna alliansens högerflygel förlorar nu mark i Sverige. Det sker framför allt i tätorterna och hos de yngre generationerna. De reagerar mot "de borgerliga idealen", inte mot att de späs ut. På landsbygden finns en något äldre befolkning och fler konservativa värderingar. Det talar för en borgerlig tillbakagång på sikt.
GA ser ett regeringsskifte som en nödvändighet. GA tycker att staten ska vara mindre klåfingrig och ägna sig åt kärnverksamhet. Vari den består är oklart. Högern ser positivt på alla ROT- och RUT- bidrag som tillför kapital till redan välbeställda och protesterade inte mot de statliga insatserna till företagen under pandemin. Högern för överlag en politik som ökar klyftorna och befäster utanförskapen. Att bibehålla och stärka förmånerna för de rika utgör centrala värden.
Regeringens politik inklusive kärnkraftsrestriktionerna i Sverige framställs som farligare än Rysslands krig i Ukraina. Kriget har till och med hjälpt till att "visa oss konsekvenserna av regeringens utopiska politik". GA 23.6.
Per-Ola Olsson GA är orolig för att borgerligheten ska gå vänstern till mötes för att vinna tillbaka yngre väljare i städerna. Nu är nog inte den yngre generationen så lättpåverkad som borgerligheten tror. Dock är det inte alls överraskande om den forna alliansens högerflygel försöker. Det är inte första gången den fiskar i grumligt vatten. Alla minns kursändringen gentemot SD. "Den klassiska vuxna borgerligheten" som GA beskriver den har förlorat sin trovärdighet. Det har varken hjälpt med misstroendeförklaringar eller att demonisera justitieminister Morgan Johansson. Varje parti måste ha företrädare vuxna nog att föra sin egen politik.