Fokus på det viktigaste

Insändare2021-06-03 09:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alliansen Gotland står för en ansvarsfull ekonomisk politik och långsiktig utveckling. I vårt budgetförslag ser vi till att gotlänningarna får ut så mycket som möjligt för sina skattepengar. Vi utökar dessutom regionens totala budget med hela 4 procent samtidigt som vi klarar ett stort överskott för oförutsedda händelser och nödvändiga investeringar. 

* Vi säkrar 80 miljoner kronor direkt till personalkostnadskompensation. I detta får vi välkommet blocköverskridande stöd från Miljöpartiet. 

* Vår budget säkrar det största överskottet av samtliga partiers förslag – det blir 101,5 miljoner kronor på sista raden. Vänsterpartiet når inte ens en femtedel av det beloppet.

* Med vår budget närmar vi oss fullmäktiges beslut om överskott på 2 procent av Region Gotlands totala budget. På så vis säkrar vi god ekonomisk hushållning, avsätter pensionsmedel och finansierar nödvändiga investeringar för Gotland.

* Vi håller i effektiviseringarna för att klara budget utan skattehöjning. Med flera av de andra partiernas budgetförslag riskeras en skattehöjning för 2022. Vi går inte med på att belasta de gotländska hushållen med ännu högre skatter!