Fruktansvärd fruktbehandling

Tål inte alltför omild behandling.

Tål inte alltför omild behandling.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2023-02-15 11:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bytte affär. Våldsbenägen personal mot frukt och grönt gjorde mej alldeles olycklig. Att se de flitiga biträdena kasta och hälla med äpplen resulterade i att jag köpte färre frukter och grönsaker och tillslut blev det ett mataffärsbyte. 
Visst vill jag äta frukt, fast det är dyrt. Men varför måste affärerna bolla med frukten till oändlighet?
Allt ligger redan packat i fina korgar och staplar. Fått lära mig att vara rädd om såna saker. 

Ett stött äpple blir dåligt på några dagar hemma. När frukten ligger i sin ursprungslåda ligger den bra och ser snygg ut. 
Affärsinnehavaren vill att det ska se ut som ett berg. Som en lavin som snart ska lösa ut. Man staplar och kastar och häller. Allt för att få så många slagmärken på äpplet som möjligt. 
Två till fem dagar hemma så blir det brunt. Det har klarat sig i månader utan att bli skadat. 
Vid grönsaksdisken fixar man skadan på en dag. Tyvärr. 

I dag var jag i min nya affär. Tog två zucchini fint upplagda i kyldisken. 
Köpte ändå några äpplen trots slagmärken. 
Javisst affären kan skylla bort sig och säga att det är kunderna som kastar med frukten. Ja tyvärr är det så med, men inte i samma utsträckning. 

Gick några meter till och det hördes. Potatis som slängs på en skiva. Från en pall till en annan. Biträdet kämpar och tar sig för ryggen. 5 kilos påsar. Nej det är inte ett lätt jobb i butik. Det blir kiloton tillslut. Alla varor ska hanteras så många gånger. Tar man självskanning slipper jag som kund iallafall sista hanteringen i kassan. 
Jo potatisen är en stridsvagn i jämförelse med äpplet som närmast är ett ägg. Den tål att kastas med. Den tas upp av maskiner. 
Men ändå.