Helgpengarna försvann

1500 kronor är mycket pengar för två pensionärer.

1500 kronor är mycket pengar för två pensionärer.

Foto: Gorm Kallestad

Insändare2021-07-20 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I onsdags hade vi en tid att passa på vårdcentralen i Hemse. Därför hann vi inte tanka bilen hemma i Katthammarsvik. När vi omsider kom fram till tankstället/tankvärt i Hemse var det väldig trängsel bland köande bilar. Efter det att vi hade betalt i terminalen dröjde det en liten stund, innan vi kom åt själva tankningen av bensinen. Men det gick efter en stund – efter jag kört ”kortvalsen” ännu en gång. 

Vi kom hem så småningom och kollade kontot efter inköpsrondan i Hemse. Döm om vår förvåning, när 1500;- var dragit på vårt konto förutom de 522:- för den ”ordinarie” bensintankningen. 

Får det verkligen gå till så här, att bensinbolagen lägger beslag på ens privata pengar så här utan vidare? Är det verkligen lagligt? 

Vid kontakt med Tankvärt sägs det, att reserverade pengar ska återbetalas senast efter tre bankdagar. Så naturligtvis har vi ännu inte fått våra pengar tillbaka söndagen den 11 juli. Detta svider extra hårt, att helgpengarna bara försvann för oss gamla pensionärer. 

Vi vill gärna ha en närmare förklaring av detta övergrepp från bensinbolagens sida. Kan det verkligen finnas lagstöd för ett sådant förfaringssätt?

Vi kommer att anmäla det inträffade till Konsumentverket.