I en insändare föreslår Dick Wase att informationsskylten vid ruinerna S:t Hans och S:t Per borde uppdateras. Ansvaret för skyltar vid ruinerna i Visby har Statens fastighetsverk, som äger och förvaltar dessa. Att information behöver uppdateras och förnyas kontinuerligt håller vi på Gotlands Museum med om: arkeologisk och historisk forskning går alltid framåt.
Vidare har Dick Wase synpunkter på innehållet i Föreningen Gotlands Fornvänners årsbok, Gotländskt Arkiv. Insändarskribenten anser att årsboken innehållit för få artiklar om Visbys medeltid, synpunkter som han framfört och motionerat om på årsmöten och som besvarats av Fornvännernas styrelse.
Till årsmötet 2021 inkom en motion från insändarskribenten med förslag om ett temanummer av Gotländskt Arkiv med fokus på medeltidens Visby. Fornvännernas styrelse har vidarebefordrat förslaget till Fornsalens förlag. Detta tema har diskuterats och finns bland andra förslag för framtida utgåvor.
Gotländskt Arkiv vänder sig till Gotlands Fornvänners medlemmar och till en intresserad allmänhet. Syftet med Gotländskt Arkiv är att sprida kunskap kring de ämnen som ligger inom Gotlands Museums grunduppdrag: att vara samhällets minne som samlar och sprider kunskap om länets natur, konst och kulturarv.
Genom åren har artiklar i flera nummer av Gotländskt Arkiv behandlat medeltidens Visby. 2015 ägnades ett helt nummer åt Världsarvet Visby med titeln Visby Världsarvsstad. Gotlands Museum har även lyft medeltiden i Visby i en rad andra publikationer. Förhoppningsvis kan vi glädja intresserade av Visbys historia med att vi under nästa år kommer ge ut en ny bok om Visby ringmur av Anders Andrén, professor i arkeologi.
Ja, info om innerstaden behöver förnyas
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.