Katter vandrar, de försvinner inte

Insändare2019-12-04 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häromdagen var det en insändare angående kringströvande katter och hur vi människor felaktigt tror att de har försvunnit. Dessa kattdetektiver är ju bara så irriterande då de fullkomligt saknar kunskap om kattens natur. 

Katter är nämligen kringströvande djur och det ligger i deras natur att sticka iväg ibland. Katter försvinner alltså inte, försök förstå det! 
Naturligtvis är det ens skyldighet att leta efter en liten kattunge som rymt eller om man tror att ens katt blivit utsatt för något etcetera. Efter det gör man den sedan till en innekatt, annars är man inte lämplig som kattägare. 

Svårt att hacka i sig kanske men katter gör sig därför bäst på landet. Det verkar som att många som skaffar katt inte förstår kattens bästa för fem öre. 
Men, sluta rör upp himmel och jord för att katten varit borta ”längre än vanligt”. Sluta rapportera varje katt du ser i din trädgård. Sluta släpp ut katten om du är orolig för säkerheten.

Sluta stissa upp er varje gång den är 20 minuter sen fast den inte var det förra tisdagen. Sist men inte minst: ni som fångar vildkatter, hur tänker ni?