Kommunal: Är din lön viktig?

Pia Malmros.

Pia Malmros.

Foto: Paula Zielinski

Insändare2022-02-06 08:21
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Applåderna har tystnat, pandemin fortsätter och kanske kan vi se en glimt av hopp om att det finns ett slut på smittspridningen.

För medlemmar i Kommunal väntar ännu ett tufft år, som om inte en pandemi vore nog så illa så har vi en kostnadsutveckling i samhället som slår extra hårt mot oss arbetare.

Vi vill från Kommunal lyfta att ett kollektivavtal ALDRIG anger ett max tak utan bland annat bara anger den minsta möjliga ökning medlemmarna genererar i lön. Därför vill vi att arbetsgivaren nu tar sitt ansvar och skjuter till mer pengar till de som många gånger bär upp vårt samhälle. Är ni redo att ta det ansvaret?
Samhället behöver se på vad en ökad klyfta mellan tjänstemän och arbetare ger för konsekvenser i det långa loppet. Hur ska en arbetare kunna kombinera arbete och fritid när man inte kan jobba på distans som vissa andra grupper i samhället? Hur ska man göra våra jobb attraktiva om man upplever en orättvisa mellan grupperna på arbetsplatsen?

Att hålla tillbaka våra löner nu sänker den köpkraft som är grunden för att skapa fler arbetstillfällen. Vi väntar bland annat på vad Regionens allmännyttiga bostadsbolag ska ha för hyresökningar då detta kommer att påverka många av medlemmarna i Kommunal – och man börjar undra om det ska det löna sig att arbeta?
Om du är anställd i Region Gotland och lönen är viktig för dig, då vill jag att du tar dig tiden. Se på vilka förslag gällande budget de olika partierna hade inför budget 2022. Se på vilken budget som vann och vilka som röstade för den (eller valde att inte ta ställning) – det är skillnad och det påverkar din lön!