Jag vill att dom som är kravbönder som har lamm ska kunna sälja sitt kött som Krav. Nu får dom inte det för att slakteriet i Visby säger att folk köper inte så mycket Krav lammkött så dom satt det in i Smak av Gotland-kött. Då vet inte vi som köper om det är Krav-lammkött eller inte. Och om dom bönderna vill sälja sitt kött som Krav behöver dom skicka lammen till fastlandet.
Ni som säger att det inte är någon skillnad mellan lammkött och krav-lammkött, så säger jag: att det finns en skillnad. Lammen som inte är Krav får inte lika mycket plats att gå inomhus. Och dom måste inte vara ute hela året. För att framställa deras mat används kemikalier till exempel att ta bort ogräs. Bönder som har Krav-lamm har dubbelt så lång karenstid. Karenstid är hur länge man behöver vänta att skicka djuren till slakteriet efter dom har fått medicin. Det finns också fler regler. Så ja, det är en skillnad på Krav-lamm och inte Krav-lamm.
Min lösning är att slakteriet sätter ett Krav-märke på det lammkött som är Krav för att då får man veta om det är Krav eller inte.
Jag vill veta om det är Krav-lammkött eller inte!
Krav eller inte?
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.