Ljust och mörkt i Cementa Arena

Cementa arena har haft en väldigt fin sommar med sex veckors konståkningsläger samt en vecka med IK Graips populära sommarhockeyskola.

Cementa arena har haft en väldigt fin sommar med sex veckors konståkningsläger samt en vecka med IK Graips populära sommarhockeyskola.

Foto: Läsarbild

Insändare2022-09-02 16:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har haft en väldigt fin sommar med sex veckors konståkningsläger samt en vecka med IK Graips populära sommarhockeyskola. Nacka Hockey har varit på träningsläger hos oss vid två olika tillfällen. Förutom dessa veckor med läger så har vi försökt få gotländska klubbar till oss under sommaren med kraftigt rabatterade priser på istider. Vi upplever att det har varit uppskattat och har fått väldigt högt betyg för isen och anläggningen i stort. Det är fantastiskt roligt att vi kan vara med och bidra till att Slite faktiskt är en naturlig destination för hälsa sport och aktiv fritid under hela av året.

Nu är väl hösten här, och den kommer med både ljus och mörker. Glädjande är att IK Graips hockey- samt konståkningsverksamhet kommer igång. TV-pucken för tjejer spelas i Cementa Arena under september. Curlingen kör ytterligare en säsong.

Det mörka är att vi bara kan garantera is i Cementa Arena fram till nyår som det ser ut just nu. Då vårt elpris stiger med omkring 600 procent i månadsskiftet september/oktober så räcker inte vår ekonomi till. Driftsbidraget som vi får av Region Gotland täcker inte sådana kostnadsökningar och vi har ingen möjlighet att vare sig justera priser eller utöka nyttjandegraden i Cementa Arena i den mån som krävs för att klara resultatet för 2022. Vi räknar med ett kraftigt underskott detta år och för att undvika konkurs så måste vi som det ser ut i dagsläget smälta isen och släcka i hallen i början av januari.

Det kan dock komma att ändras. Vår förhoppning är att det kommer att ändras. Vi har under sommaren mött Region Gotlands ledning och dessa möten har känts bra och har skapat förhoppningar om att vi ska kunna lösa detta. Vi hoppas på snabba puckar från Region Gotlands sida med extra stöd för ökade energipriserna detta år samt ett driftsavtal som säkerhetsställer driften för två år framåt i tiden. Vi ber att få återkomma i ärendet så fort vi har ny information.