Maktspel/fulspel av Gotlandshem

Insändare2021-03-19 19:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att tagit del av Gotlandshems uttalanden på Hela Gotland framgår det tydligt att inställningen till de boende är att de skulle vara mindre vetande, och det ska de betala för.

Mångas första boende, och de som ägt hus men på äldre dagar vill hyra, vanligt rejält folk som betalar sin hyra. Först tas boendeinflytande bort. Sedan ska det bedrivas ”fulspel” nu senast med den unikt framtagna trivselenkäten, där det naturligtvis inte framgick att den tjänade som underlag för en rejäl hyreshöjning. Hyresgästernas egen uppskattning av sitt boende kommer att synas på hyresbelopp säger vd glatt. Känns väldigt oseriöst och otryggt framtaget som underlag för hyressättning. 

Frågan är: Är det här att ta ansvar? Är det här att ha en bra dialog? är det här att ha social kompetens? Är det så här Gotlandshem vill profilera sig? Reagerar ingen inom Gotlandshem eller Region Gotland? Var tar pengarna vägen? Någon behöver ta tag i och styra upp det hela. Gör om gör rätt och låt det inte gå ut över de boende.