Miljöpartiet fantiserar om Cementa

Insändare2021-08-10 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Wolfgang Brunner (MP) ser stora möjligheter om Cementa i Slite läggs ner. Brunner ska då uppfinna nya möjligheter till att skapa energi – för det är väl Brunner själv som ska göra det? Eller är det som vanligt att det är någon annan? Miljöpartiet har hittills inte gjort sig känt som en förening bestående av högt kvalificerade tekniker.

Om det ska skapas nya anläggningar i Slite – Cementa kan ju inte tvingas att överlåta sina anläggningar till MP – så måste det till råvaror för uppbyggnad. Varifrån tänker sig Brunner att de ska komma? Stål kan inte produceras utan kalk, betong ska vi tydligen inte ha i landet och trävaror? MP vill stoppa en stor del av avverkningen till sågade trävaror.

Miljöentusiasternas brister i ekonomi speglas i hur man stoppade användandet av en skogsdunge för några år sedan med förespegling att skogen skulle dra turister, gotlänningar skulle arbeta med att servera kaffe – stort skämt. ”Vatten” – kom inte dragande med det – alla vet att allt liv fordrar vatten.

Miljöpartiet, förstår ni inte sambandet mellan produktion och välstånd, förstår ni inte sambandet mellan att svenska arbetare har ett arbete och förmågan att efterfråga varor som i sin tur ger utkomst för andra? MP förespråkar arbetskraftsinvandring, förstår man inte att tillfällighetsarbetarna köper ytterst lite i Sverige, de sparar, gnetar och åker hem medan Sverige blir allt fattigare genom arbetslöshet.