Negativ särbehandling av tinnitus

Insändare2023-11-01 04:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tandvårdsenheten på Gotland hindrar tinnituspatienter och patienter med käkproblem att få hjälp med bettskena. En bettskena kostar upp mot 7000 kronor och ryms inte under högkostnadsskyddet utan patienten får betala hela summan själv. Trots att läkare på Öron, Näsa, Hals mottagningen har skickat remiss till Mun och Käkcentrum på lasarettet och hävdat att en bettskena skulle lindra mot svår Tinnitus och Käkproblem.

Med facit i hand så verkar det som att Mun och Käkcentrum tillsammans med Tandvårdsenheten tycker att det är rimligare att dessa patienter remitteras till Tinnitusmottagningar i Stockholm i stället.

Varför ska jag som patient behöva betala 7000 kronor för en bettskena när andra patientgrupper får hjälpmedel som till exempel rullstolar, rullatorer, sängar och mycket mer? Jag lider av en skada i nackkotorna, samt en tinnitus som består av tre olika höga ljud som finns där dygnet runt och min läkare på Öron, näsa, hals tror att min tinnitus kan lindras av en bettskena.

Detta är högst anmärkningsvärt att en del får betala dyra pengar medans andra åkommor ryms under högkostnadsskyddet. Var finns logiken i det?