Det är bra för näringarna på landsbygden och det är bra för krisberedskapen att öka andelen svenskproducerad mat i vår vardag. Tidigare har restauranger inte haft krav på sig att informera om ursprungsland för det kött som serveras. Men nu blir det ändring på det!
På uppdrag av Sveriges kristdemokratiske landsbygdsminister Peter Kullgren, har Livsmedelsverket tagit fram föreskrifter om att restauranger måste ge information om varifrån köttet från nöt, gris, får/lamm, get och fjäderfä kommer. Så från och med den 1 mars har du rätt att få skriftlig eller muntlig information om varifrån köttet kommer. Det är bra för Sverige och för den svenska matproduktionen.
Det här är en fråga som ingen tidigare jordbruks- eller landsbygdsminister har velat ta i. Nu har vi äntligen en landsbygdsminister som gör skillnad. Det här hade inte hänt utan Kristdemokraterna i regeringen.
Nu får vi veta varifrån köttet kommer
Jag vill äta så mycket svenskt och gotländskt som möjligt.
Det spelar roll vad köttet kommer ifrån.
Foto: Henrik Radhe
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.