Politikerna bestämmer över myndigheterna

Insändare2019-10-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På Facebooksidor uppmanas nu till aktioner mot Försäkringskassan. 

Citat från inlägg jag fått i mitt flöde: "Hur många har tagit sitt liv eller dött i sviterna av socialförsäkringen egentligen? Det sker just nu i vårt land!"
Med anledning av detta uppmanas till protester utanför Försäkringskassornas kontor ett visst datum. Man ber de som kommer dit ta med sig gravljus för att "visa dem som jobbar där vad de ställt till med".
Regeringen ger direktiv till sina myndigheter vilka regler som ska gälla. Myndigheterna har sedan som uppgift att driva igenom den politik och de regler som den folkvalda regeringen har beslutat. 

Myndigheter ska naturligtvis påpeka vad reglerna innebär och vilka följderna blir om man agerar enligt de regler som sätts upp. Den socialdemokratiska regeringen satte upp mål för hur FK skulle arbeta med att få ner sjuktalen. 

Anställda hela vägen upp till generaldirektör Ann-Marie Begler protesterade mot detta. Följden blev att hon var "olydig" och socialministern gav henne sparken på ett mycket förödmjukande sätt.

Det är fruktansvärt vilka människoöden den socialdemokratiska politiken har drivit fram. Men att protestera mot de människor som tvingas genomföra politiken är ungefär lika smart som att protestera mot brevbäraren när man kommer med räkningen med den höjda hyran. 

Rikta ert missnöjde där de hör hemma. Hos de som är ansvariga för den politik som drivit fram den här utvecklingen. Det är regeringspartierna S och MP. Men inte heller i den här frågan tar de något som helst ansvar utan skyller på allt och alla.