Rädda Sverigedemokraterna – på riktigt!

Ringmursposering räddar inte SD.

Ringmursposering räddar inte SD.

Foto: Dennis Pettersson

Insändare2023-02-21 11:11
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SD Gotland kan skriva sig ömma om tummarna om både det ena och det andra, men sen i slutändan svika sina egna väljare.

Ni får respekt som parti när det finns kvitto på saker som gjorts. När ni har stått upp för det ni tycker är rätt, det som kallas för att ha ryggrad. Nu försöker ni ta kredibilitet för att ni var först med att vilja rädda ringmuren och säga att ni hade rätt hela tiden. Ringmuren är på UNESCO:s världsarvslista och Sverige har skrivit på Unesco-konventionen. Det är därmed givet att Sverige som land vill bevara ringmuren, det är landet bundet till att göra. Det är inget som hotar den mer än dess höga ålder och gravitationskrafter, som lagas när personal finns för att kunna återställa en medeltida ringmur på rätt sätt. Om inte Engelbrektsson vill ställa sig och börja mura och rädda ringmuren – på riktigt! Om han vill kan han också ställa sig och hålla emot där det lutar lite extra. 

 

Ni pratar ibland om att inget parti vill prata med er, men ni vill ju heller inte veta av oliktänkande, ni vill faktiskt bli av med dem. Er gruppledare ställer en fråga i en insändare om vem som behöver Centerpartiet och påstår att det är ingen. Ett sunt tänkande från en demokratisk människa hade varit att svensk demokrati behöver fler politiskt insatta, fler partier och oliktänkande – snarare än polarisering och extremism. Ser ni inte att ni gräver er egen grop för att bli tagna oseriöst när ni gör så? Behandla andra som ni själv vill bli behandlade. Med respekt, det vill säga.

 

Vill SD sluta bli hånade måste ni sluta dubbelspela. Ni värnar om äldrevården men röstar sen emot budgetar som hade gett äldrevården mer resurser. Ni vill straffa kriminella hårt, för att sen vara överrepresenterade som parti i brottsstatistiken själva. Ni vill bli väck den ”importerade kvinnosynen” för att sen ha egna dömda kvinnomisshandlare i partiet. Ni vill ha mer samtal och politik, för att sen själva skriva att andra partier inte behövs och sen inte presentera någon egen seriös politik. 

Rädda er själva – på riktigt!