Så här får det inte vara!

Insändare2021-09-20 14:08
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag flyttade till Gotland, min älskade ö, 1971 och bodde där mer än 30 år. Numera kommer jag på besök. Under alla år jag rest med färjorna mellan fastlandet och ön har jag ALDRIG varit med om att det varit så ofräscht och en sådan brist på ordning och omsorg om oss passagerare som söndagen 29 augusti ombord på färjan klockan 16-19.15 till Nynäshamn.

Damernas WC en mardröm för oss som vill torka stjärten, tvätta händerna efter WC besök. Inga handdukar och inget toalettpapper men överfulla sopkorgar. Vatten runt tvättställ och på golvet. Hur det såg ut på Herrarnas vågar jag inte drömma om. Personal blev tillsagd av fler damer än mig, utan åtgärd.

Något avstånd i matkön existerade inte, Folk trängde sig på – inga 2 meter där. Alldeles för dålig bemanning i kassan för betalning, vilket gjorde att de som ville betala absolut inte höll något avstånd alls.

När bagaget skulle hämtas från transportbandet hade det stannat. Kanske för att pojkar lekte på transportbandet?

Bussen då? Jag visste inte att man fick numera åker i full buss utan avstånd. Jag åkte i en buss där ingen hade munskydd (utom jag själv) och alla stolar var upptagna förutom fyra.

Troligen är det säkrare att ta ett pendeltåg, då kan man välja hur nära man vill sitta en okänd resenär.

Mycket ledsen Gotlandsälskare, som hoppas på vettiga åtgärder och respekt för våra medmänniskor.