Som att pensionärer skulle leda Paradise Hotel

"Problemet här är att programledarna i Hotell Romantik är på tok för unga. Vad vet en 25-åring om äldre människors liv, känslor med mera".

"Problemet här är att programledarna i Hotell Romantik är på tok för unga. Vad vet en 25-åring om äldre människors liv, känslor med mera".

Foto: Hasse Holmberg

Insändare2023-01-31 16:52
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan ju verkligen undra hur idén om ett dejtingprogram för äldre kom till. Tanken är väl egentligen inte alls så dum. De flesta mår bättre av sällskap, av att vara älskade och leva i gemenskap. 

Speciellt viktigt kanske på äldre dar då mycket av den naturliga gemenskapen automatiskt försvinner i och med att man slutar jobba. Dessutom är kärlek viktig! Många mister också tyvärr sin partner, vilket inte gör livet enklare.

Problemet här är att programledarna i Hotell Romantik är på tok för unga. Vad vet en 25-åring om äldre människors liv, känslor med mera. Keyyo skulle till och med kunna vara barnbarn åt några. Inget fel på henne i sig. Hon passar mycket bättre i andra sammanhang. 

Men med två så unga blir det bara fånigt och respektlöst. Det är som att Paradise Hotel eller liknande program skulle ledas av pensionärer… 

Tänk om till exempel Kattis Ahlström och Niklas Källner varit ansvariga. Om någon lett programmet med samma känsla, inlevelse och respekt som de gör i Arvinge okänd. Inte massa fjant och fånerier, utan med värdighet samt ett intresse för deltagarna och hur man kan påverkas av ensamhet när man blir äldre. 

Det skulle ha varit intressant att se. Detta blir många gånger bara pinsamt.