Svar direkt: Vår personal trivs bra

Bra recensioner från fast anställda och säsonganställda kommer gärna tillbaka, menar Marcus Risberg.

Bra recensioner från fast anställda och säsonganställda kommer gärna tillbaka, menar Marcus Risberg.

Foto: Emil Lundberg

Insändare2023-07-17 11:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack för att du visar engagemang för Destination Gotland. Vår ambition är att alltid ha god arbetsmiljö för alla medarbetare inom företaget. 

Våra medarbetare är vår allra viktigaste tillgång. Det är vår gemensamma uppgift att båtresan är en säker och uppskattad del av helhetsupplevelsen för alla som reser till eller från Gotland. Det finns många delar i arbetet som kan vara utmanande, inte minst under högsäsong när det är extra många som reser. För att vi ska lyckas sker ett lagarbete, från ledning och befälhavare till varje enskild medarbetare som hela tiden ser till att båten avgår i tid, det är välstädat, och att vi kan erbjuda en bra gästupplevelse ombord. 

Till högsäsong rekryterar vi mer än 400 extra medarbetare till arbetet ombord och i våra terminaler. Under senare år har det blivit mer utmanande att hitta vissa kompetenser på arbetsmarknaden, men på det stora hela så lyckas vi lösa utmaningen på ett bra sätt. Det är också viktigt att understryka att vi har långt över den bemanning som vi behöver för att säkerställa trygga och säkra resor både för alla medarbetare och för alla våra resenärer. 

Vi arbetar alltid för att vara en attraktiv arbetsgivare, både för våra nuvarande och framtida medarbetare, genom goda villkor och utvecklande arbetsuppgifter, både på land och till sjöss. Vi satsar på ledarskapsutveckling och våra medarbetarundersökningar visar att vår personal trivs bra. Majoriteten av säsongsanställda vill och väljer att komma tillbaka till oss efterföljande säsonger. Det är vi stolta över, och det sporrar oss att hela tiden försöka bli ännu bättre och fortsätta vara attraktiva som en stor arbetsgivare på Gotland.

Vänliga Hälsningar