”Tänk vilken badbrygga vi kunde fått för 70 miljoner”

Patricierna vid Region Gotland satsar på turisterna. Och behandlar gotlänningarna som simpla plebejer.

”Vi gotlänningar/plebejer älskar i alla fall att bada på Kallis efter 19 augusti. Lite lugnare då. Ja, det ska ju bli plus 20 grader i luften den kommande veckan enligt väderprognoserna”, skriver insändarskribenten.

”Vi gotlänningar/plebejer älskar i alla fall att bada på Kallis efter 19 augusti. Lite lugnare då. Ja, det ska ju bli plus 20 grader i luften den kommande veckan enligt väderprognoserna”, skriver insändarskribenten.

Foto: Mona Staflin

Insändare2024-08-14 10:49
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det senaste missgreppet är valet av tidpunkt när regionen ska börja renovera bryggan på Kallis. Vilket borde ha gjorts för minst ett decennium sedan.

Nåväl. Bättre sent än aldrig. Skulle man kunna säga.

Bygget ska börja på måndag 19 augusti och därmed stängs bryggan för badare.

Jag är nog inte den enda som ser patriciernonchalansen i val av startdatum: ”Nu är det skolstart och de flesta turister har lämnat ön. Då kan vi ju köra igång!”

Låt mig då påminna om det basala; är det något som de flesta gotländska politiker och besöksnäringen ständigt strävar efter så är det att få fler att även komma till Gotland i augusti och i september.

Vi gotlänningar/plebejer älskar i alla fall att bada på Kallis efter 19 augusti. Lite lugnare då. Ja, det ska ju bli plus 20 grader i luften den kommande veckan enligt väderprognoserna.

Varför kunde inte regionen ha startat 19 september? Varför ska det dröja ”till våren” innan bryggan öppnar igen? Vi badande ställer oss den elementära frågan då det inte handlar om något gigantiskt infrastrukturprojekt. Typ en bro till Fårö.

Och på tal om infrastrukturprojekt. Regionpolitikerna har avsatt 70 miljoner kronor av våra skattepengar för en helt bisarr gångbro för kryssningsturisterna! Vad är det för fel med ett enkelt trafikljus?

Förlåt, jag glömde visst att regionen är inne på att avveckla just trafikljus.

Politik handlar om att prioritera med begränsade resurser. Regionen har valt att satsa 70 miljoner kronor på en absurd gångbro för utländska turister. 70 miljoner kronor minst, ska sägas. Ty dylika projekt tenderar alltid att överskrida budget.

Betänk: Vilken fantastisk badplats nere vid Kallis hade vi gotländska plebejer inte kunnat få för dessa 70 miljoner!

Det får vi dock aldrig veta. Ty våra regionpolitiker satsar på amerikaner, tyskar och Stockholmsveckan. Fastigheten som inrymmer beachklubben Kallis ägs av regionen och har öppet blott fem veckor om året.

Plebejerna som badar 52 veckor om året tvingas nu vänta till ”i vår” på en badbar brygga.

Jag sköljs över av vågor. Från Grönköping.