Tankar inför ett nytt år och en fin Tofta strand

Insändare2021-01-12 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tofta håller på att bli en död fläck på kartan! Krigsmakten förhindrar i stort sett all nybyggnad i vår fina socken.  Och som det inte var nog med det så finns det även en grupp på sociala medier som kallar sig för Tofta bads ”vänner” som med näbbar och klor försöker förhindra en nödvändig utveckling av vår och en av Gotlands finaste stränder!

Jag vet inte riktigt vilka de är, de brukar inte stå med namn. Man ser dem lite då och då i insändare i pressen. De drömmer om ett ”svart hål” som i adventskalendern så de kan gå tillbaka till gamla ”goda” tider. Är de det gamla ”korsvirkeshuset” byggt i masonit på 40-talet som är målet? 

De eller kanske hen pratar om hållbar turism! Hur tänker du där? Stranden besöks av tusentals turister varje sommardag. Städning och all annan service sköts av företagare i området, markägare samt genom bidrag från enskilda personer som värnar om stranden. Undrar hur mycket Tofta bads ”vänner” medverkar?

Allemansrätten gäller! Välkomna till Tofta strand. Obs: hela stranden norr om Strandpensionatet till Gnisvärd är helt orörd.

Lycka till med utvecklingen alla berörda och gott nytt år.