Terra Nova är en fungerande verksamhet

"Jag har förståelse för att det finns en oro och frågor från närstående och medborgare kring hur det faktiskt är på Terra Nova", skriver Attendos regionchef Therese Ohrling.

"Jag har förståelse för att det finns en oro och frågor från närstående och medborgare kring hur det faktiskt är på Terra Nova", skriver Attendos regionchef Therese Ohrling.

Foto: Attendo/Per Leino

Insändare2022-01-27 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Situationen på äldreboendet Terra Nova har uppmärksammats på senare tid. Jag har förståelse för att det finns en oro och frågor från närstående och medborgare kring hur det faktiskt är på Terra Nova. Verksamhetsledningen kommer därför att bjuda in till ett närståendemöte i närtid för en god och öppen dialog.

Attendo är Nordens största omsorgsföretag, med över 35 års erfarenhet av att bedriva äldreomsorg. Vi har varit verksamma på Gotland under en längre tid och är en uppskattad utförare. Att brister sker i en verksamhet där människor arbetar med människor händer, det finns ingen felfri verksamhet. Det viktiga är att brister som uppmärksammas utreds och att lämpliga åtgärder vidtas, så att det som har hänt, inte sker igen. Det är precis det vi gör på Terra Nova.

Utifrån Attendos interna kvalitetsgranskningar och Region Gotlands uppföljningar, arbetar vi med ett aktivt förbättringsarbete i verksamheten. Centrala funktioner inom Attendo har kopplats in för att tillsammans med verksamhetsledningen föra arbetet framåt. Vi har bland annat tillfört resurser för att stötta verksamhetsledningen på plats, en kompetensutvecklingsplan har tagits fram för medarbetarna, kontaktmannaskapet har förstärkts liksom genomförandeplanerna som är grunden för de insatser som varje person får.

Med det sagt så är Terra Nova en fungerande verksamhet i dag. Vi har fantastiska medarbetare som gör sitt yttersta varje dag för att överträffa förväntningar. När vi nu förstärker verksamheten är min absoluta förhoppning att Terra Nova blir ett boende som håller hög kvalitet, där alla trivs och mår bra.