Varför inga klimatfrågor till GGN-arrangörerna?

Insändare2021-11-12 05:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Medan GGN-förarna spädde på koldioxidutsläppen på Tofta under helgen samlades världens ledare i Skottland, för att försöka enas om åtgärder för att rädda planeten. 

Klimatet diskuteras överallt, bilbranschen och många andra har börjat ställa om, men när det gäller motorsporten, som fortfarande i huvudsak verkar drivas med fossilt bränsle, verkar frågan vara helt inaktuell. Tondöva arrangörer jublade över GGN-tävlingen, massor av publik fick de och 2 700 förare kom till start. Allt för nöjes skull.

Och journalisterna på ön ställer inte heller några obekväma frågor om klimattänk till arrangörer och förare, vad jag kan läsa och höra. Varför inte det?

Hur kommer det sig att motorsporten bara får fortsätta att gasa på? Inga krav ställs än så länge på att de ska ta något miljöansvar. Delvis beror det säkert på att sporten huvudsakligen är en manlig sysselsättning, även om allt fler kvinnor deltar. Motorsporten är ren nöjesåkning, den är faktiskt inte nödvändig. Men nödvändiga är åtgärder som kan rädda vår planet. Och utsläppen är den största boven.