Vegetabilier, fekalier och plast

Insändare2022-01-31 14:19
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kortfattat

Jag tycker att alla borde äta mer vegetariskt för till exempel vegetariska köttbullar smakar likadant som sådana som är gjorda av kött. Om man äter vegetariskt så slipper djuren bli plågade och dödade. De kan få gå på fritt bete och vara utomhus istället för att bara stå i trånga boxar och bli mjölkade och dödade.
Charlie Pep 6a, Innovitaskolan Visby

Varje gång jag ska till skolan så ser jag bajs utanför min lägenhet. Det är bajs från både katter och hundar. Folk trampar i det och sprider ut det så att hela trottoaren är full. Det är jätteäckligt. Jag tycker att folk som har djur ska plocka upp skiten efter sig, men en del tycker att bajspåsar är dyra. Då tycker jag att alla affärer ska ha gratis bajspåsar, precis som återvinningsstationen har gratis biopåsar för matavfall. Då kan bajset bli biogas och vi får rena trottoarer. Och jag slipper trampa i skit.
Dennis 6a, Innovitaskolan Visby

Varje dag dör jättemånga djur på grund av att plastpåsar, sugrör och annat skräp slängs i naturen. Tänk om du var ett djur och fick äta skräp och få i dig en massa plast i kroppen. Det skulle väl inte vara så kul? 

Om du är en av alla som slänger skräp i naturen så vill jag bara säga: Gå till en papperskorg eller stoppa skräpet i fickan! Du som brukar gå på promenader eller vara ute och springa kan ta upp skräp som ligger i naturen. Då har du gjort en god gärning. 
Nova 6a, Innovitaskolan Visby