Vi behöver politiker som vi kan lita på

"Det märkliga är att när Socialdemokraterna alldeles nyligen faktiskt styrde här på ön så var det helt andra signaler som sändes ut. (---) Föräldrar skickade barn till skolan med Alvedon i fickan för att luften var så usel i Västerhejdeskolan".

"Det märkliga är att när Socialdemokraterna alldeles nyligen faktiskt styrde här på ön så var det helt andra signaler som sändes ut. (---) Föräldrar skickade barn till skolan med Alvedon i fickan för att luften var så usel i Västerhejdeskolan".

Foto: Malin Stenström/arkiv

Insändare2019-12-07 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Meit Fohlin och Filip Reinhags insändare 2019-12-02.

Jag har fått svar på min insändare om Socialdemokraterna och den märkliga opposition som de driver på Gotland. Att dela rent hatiska inlägg på sociala medier och när det talas om budget så lovar man allt till alla. 

Skejtpark och ytterligare en ambulans till exempel. Något som aldrig var på tapeten när man styrde under åtta år.

Nu berättar Filip och Meit att de vill satsa på skolan, förskolan, vården och omsorgen för de pengar som vi "fått" av den socialdemokratiskt ledda regeringen.

Det märkliga är att när Socialdemokraterna alldeles nyligen faktiskt styrde här på ön så var det helt andra signaler som sändes ut. Skolor stängdes, fritidsgårdar fick bomma igen. Vårdcentraler på landsbygden fick plocka ned skylten. Föräldrar skickade barn till skolan med Alvedon i fickan för att luften var så usel i Västerhejdeskolan. 

Sjukvården gjorde gigantiska underskott år efter år. Man skulle göra stora besparingar på äldrevården och deras beräkningar visade att de skulle kosta 5 miljoner mindre om de tog över driften av Pjäsen från Attendo. Det visade sig att de istället blev 12 miljoner dyrare och skattebetalarna fick plocka upp notan.  Pengar lades på "Operation vinternatt". 

För att finansiera kalaset så sålde man ut fastigheter. 

Min övertygelse är att vi behöver politiker som vi kan lita på. Som säger samma sak i med såsom motgång. Som vet var de vill. Som inte som huvudsyfte har att klänga sig kvar vid makten. Som vågar ta tuffa beslut när man faktiskt har makten. Inte skära ner på välfärden när man faktiskt styr och lova guld och gröna skogar när man sitter i opposition. Det är inte seriöst. 

På riksplanet brinner det i förorterna. Gängen tar över hela stadsdelar. Arbetslösheten bland utrikes födda är högst i hela västvärlden. Sjukvårdsköerna har fördubblats. Vad gör Stefan Löfven? Jo han sitter och knåpar på ett nytt friår och en familjevecka för att vi som redan jobbar minst av alla i västvärlden ska jobba ännu mindre... 

Men det klart. Det kanske kan locka någon väljare så att Socialdemokraterna får klamra sig kvar vid makten några år till? Kris i hela landet och på Gotland. Då prioriterar (S) friår och skejtpark.