”Vi får ingen ersättning för regionens slarv”

Däcket med punka

Däcket med punka

Foto: Per Norstedt

Insändare2024-05-16 09:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så var det dags för att börja cykla igen efter vinterns slask och kyla. 

Regionen beordrar sopning av gator och cykelbanor men glömmer att följa upp och kontrollera kvaliteten på utfört arbete. Av nån anledning som ingen förstår sandar man med svart stenkross numera – vassa små rackare överallt. 

Första dagen går bra men andra dagen så tar jag så vägen över hamnen och uppför hamnbacken – där tar det slut för jag har fått punka. Tråkigt, tråkigt. 

Lämnar in cykeln för reparation på välrenommerad cykelverkstad och efter några dagar är den lagad för 613 kronor. Både däck och slang måste bytas. 

Med kvittot och det trasiga däcket följer den lilla svarta stenkrossbiten fint upptejpad på kvittot. Kollar på regionens hemsida men ingenstans hittar jag var man kan begära ersättning för regionens slarv. 

Om jag själv slarvar och regionen blir putt så kommer en räkning i brevlådan utan pardon. Inget bilateralt ömmande där inte, fungerar bara åt ena hållet detta med ansvar. 

613 kronor är mycket pengar i onödan för en pensionär som vill få motion och frisk luft – det hade ju räckt till mat i många dagar.