Vi satsar på Hemse ishall

Insändare2023-12-17 09:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När den lokala utvecklingsplanen för Hemse togs fram 2018, efter politik som vi socialdemokrater drivit förra gången vi styrde, framkom det att högst på listan över vad bygden ville ha var en betongplatta till Hemse ishall.

Tanken med de lokala utvecklingsplanerna är att fånga upp önskemål från de boende i närområdet och få dem delaktiga, allt för att stärka den lokala attraktionskraften och bidra till platsutveckling.

Det har också visat sig att de önskemål som finns ute i bygderna kanske inte nödvändigtvis är sådana som hade fångats upp annars. Exempelvis hade kanske inte önskemålet om färistar på Fårö, vilket vi tidigare har gjort verklighet av, fångats upp, eller som här i fallet med Hemse en betongplatta till ishallen.

Därför är det mycket glädjande att vi nu kan gå vidare och göra verklighet av vår politik och av de önskemål som finns på Hemse.
I samband med att teknikförvaltningen gör ett större underhållsarbete och behöver byta ut kylsystemet i hallen, så passar vi på att också anlägga den efterlängtade betongplattan.

Detta kommer att innebära möjligheter till en förlängd säsong i ishallen och att den går att använda till aktiviteter såsom konserter, utställningar eller helt andra fritidsaktiviteter. Det ger även ytterligare möjligheter till exempelvis cuper och träningsläger.
Dessutom medför en betongplatta minskad energi- och vattenförbrukning.

Vi använder därför nu medel avsatta för landsbygdsutveckling för att göra en betongplatta i Hemse ishall till verklighet.