Vilka bolag ser Gotlandshem sig jämförbara med?

Insändare2024-04-06 10:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Allmännyttan på Gotland har ett unikt ö-läge det är det inget tvivel om, frågan är dock om det är så unikt att det inte finns någon annan allmännytta i Sverige som bolaget kan jämföras med?
Många jämförelser finns det med antalet anställda men det finns också ytterligare är relevant aspekt och det är vad man som bolag ekonomiskt har råd med! För om ett bolag har det ekonomiskt svårt så kan bolaget inte överanställa eller expandera. Där får Hyresgästföreningen inte ekvationen att gå ihop när bolaget säljer lägenheter (2018 cirka tusen lägenheter) men ändå ökar antalet drastiskt.
Allmännyttans VD påtalar att det är sättet GotlandsHem drivs som avgör antalet anställda, där behöver VD:n förklara vad i driftsättet som skapar behovet av så många anställda och till vilken kostnad för hyresgästerna?
Bolagets VD nämner en ny koncernstruktur – för att erbjuda bättre serviceutbud? Är detta ett måste att ha eller bra att ha? Och för vem ska denna service finnas? Hur många fler anställda kommer detta att kräva?
I en insändare skriver VD:n att ingen ställs på gatan. Det är lite naivt då människor tvingas betala för att inte bli hemlösa, men det är på bekostnad av något annat (köpkraft, psykisk hälsamed mera) eller via försörjningsstöd!
Rätt antal anställda till det rimliga hyror (intäkterna) kan finansiera är det Hyresgästföreningen kräver framåt.