Nu ska hela Östersjön täckas med vindkraftsparker. Allt för att få osäker el-energi. Vindkraftverken behöver vattenkraft för att stötta upp mellan vindbyarna för att få en jämn produktion av el-energi.
Den som kommer ihåg när cyklar hade en dynamo som drev av hjulet och cykellyset fick en ojämn belysning beroende på hur fort man trampade på. Lika illa är det med vindkraftverk de ger ifrån sig ett ljus som varierar beroende på vindens nycker. I dag läggs det bomull kring vindkraften och kostnaderna döljs.
Östersjön tar emot cirka 480 kubikkilometer sötvatten från älvar, floder åar och andra vattendrag varje år. För att förtydliga den mängden sötvatten det rör sig om kan man ha Gotland som bottenyta ryms mängden sötvatten med en höjd på 150 meter varje år (hämtat från Lars Olssons häfte "Gotland för och nu" utgiven 1993).
Före vindkraftseran var tiden för Östersjöns vattenutbyte med Nordsjön omkring 60 år. I dag med de vindkraftparker som redan finns tar utbytet en längre tid och vi får våra strandkuster att rinna ut i havet. Salthalten förändras men sälarna och bottentrålare ser till att fisken långsamt dör ut.
Hela Östersjön blir en död sjö effektivt omgärdat av vindkraftsparker. Östersjön blir en bassäng. Tacka utbyggnaden av de miljövänliga men ineffektiva snurrorna med master högre än Eiffeltornet!