Signalpolitik istället för åtgärder

Avfallshantering2019-11-12 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Klimatfebern rasar allt hetare och medicinen är, tror staten, ökade skatter och avgifter. För att stoppa nedsmutsningen med plast så tar man i rejält och beskattar plastkassar med några kronor per påse. Tanken är att vi konsumenter ska sluta använda dessa miljövänliga kassar och istället använda mer kostsamma kassar av papper eller tyg.De flesta plastkassar är gjorda på återanvänd plast och kan därför anses ingå i ett hållbart alternativ. De återanvänds dessutom till stor del som soppåsar och tas om hand av kommunernas renhållning. 
Det större problemet är plastförpackningar som verkligen behöver åtgärdas. Men det bryr man sig tydligen inte om. Plastförpackningarna kommer dessutom troligtvis att öka när affärerna kommer att plasta in fler varor. Men vad gör det att användningen av plastförpackningar ökar, då kan man ju hitta ett sätt att beskatta även dessa. För de fantasifulla ”miljönupparna” finns det nog inga begränsningar för att hitta nya beskattningsobjekt.
Klimatfebern som rasar, tycks tydligen ha angripit allt fler och fått allt fler att sluta tänka klart. Dags för seriösa politiker att nyktra till och istället för skatter hitta ett verksamt vaccin som kan ta ned febern.