Barn och unga och sunda sammanhang

Barn2019-10-28 19:22
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är lätt att bli beklämd av det våld som väldigt unga människor ägnar sig åt och drabbas av, just nu är det Göteborg som verkar ligga i framkant. Tänk om någon statsvetare kunde ta fram statistik på hur många procent av de ungdomar som går/gått i kulturskolor som deltar i dessa destruktiva kretsar och misshandlar och rånar. Samt andra gemensamma sammanhang som idrottsföreningar och schackklubbar. Samt hur många procent som misshandlar och rånar som inte ingår/platsar/har råd att ingå i sammanhang likt det som vår unika Kulturskola har att erbjuda.
Det är inte konstigt att unga frustrerade människor ballar ur och försöker skaffa sig en identitet.
”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser inför tomrummet och vill få kontakt till vilket pris som helst.” Skrev Hjalmar Söderberg 1905. 
Politiker som skär i kulturen: Rys inför tomrummet ni skapar hos alla våra ungdomar. Rys inför alla miljoner ni måste skära i välfärden för att bekosta flera poliser och fängelseplatser. Rys över att ni kunde ha undvikit detta genom att satsa på ungdomarna men valde bort det för att "spara pengar" 
Nu skär man ner med 400 miljoner på kulturskolan i Stockholm. Räcker det att gissa på att det kommer att kosta oss 40 miljarder inom tio år? Enligt vissa statsvetare kommer det att kosta ännu mer än så.
Politiker som medverkar till dessa galopperande kostnader för skattebetalarna: Rys, och tänk ett var till!