Märklig kommentar från regionen

Byggnadsdesign2019-09-27 11:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Per Leinos artikel 25 september angående att Regionen glömde informera grannar om Spendrups bygglov yttrade Region Gotland sig:

”Vi strävar alltid efter att förbättra vårt arbetssätt. Att vi skickade ut information när ärendet om skyltbåge trtts att detta inte krävs enligt plan- bygglagen då det inte är en planavvikelse, är snarare ett uttryck för vår vilja att vara transparenta", skriver bygglovschef Lisa Ewen i en kommentar.

Hon kan inte som bygglovschef ha förstått sin uppgift och skyldighet mot medborgarna när hon går mot alla anvisningar/regler som regionen har för sina anställda att alla grannar ska upplysas om bygglov. Menar Lisa E att hon efter sitt godtycke ska välja vilka som ska informeras angående bygglov

Flera av er på regionen anser att ni skulle underrättat oss angående bygglovet (tre blev underrättade, två blev inte och vi var närmaste granne) eftersom ni nu har gjort om utskicken så detta felet inte ska upprepas, skl ni inte söka kryphål för att komma undan med detta utan gör om och gör rätt.

Lisa E bör inte uttala sej om planavvikelse då flera anser att planen inte följs. Varför skriver du skyltbåge när det är en belyst 10-11 m reklamskylt som är cirka fyra meter högre än planen föreskriver samt att byggnaden är cirka två till tre meter för hög då planen föreskriver max höjd på 7,2 meter. Då ritningsunderlagen är bristfälliga har jag svårt att förstå hur du kommit fram till din ståndpunkt angående detta. Vad finns vatten och avloppsutredningen? Hur har ni gjort eran trafikutredning då vi fått klagomål från regionen då vi parkerar på egen mark eftersom det är dålig framkomlighet i området. Som chef ska man vara hörsam och samarbeta med dom anställda och inte tro att man bara kan köra sitt eget race för då kommer man också att få det jobbigt, samt att alla duktiga medarbetare tar avstånd från en eller slutar.