Så ska grisar inte behandlas

Djur2019-10-21 17:42
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Du som  äter svensk gris har blivit lurad” så lyder en debattartikel i Expressen publicerad den 7 oktober 2019, skriven av en veterinärstudent sedan hon besökt ett slakteri och sett hur bedövningen av grisar före slakt går till.

Vi så kallade djurrättsaktivister som kämpar för djuren, som inte har någon egen talan, har länge försökt nå ut till svenska folket att det även i Sverige används metoder som är fruktansvärt plågsamma vid dödande av grisar. Inte bara för att bedövningen är oerhört plågsam, det förekommer då och då (en enda gång är för mycket) att grisen vaknar upp innan den dödas hängande upp och ner medan halsen skärs upp. Till och med förekommer det att grisar lever när de sänks ner i det heta skållkaret! Det är helt oacceptabelt! Och detta sker i Sverige! Även Kravgrisar skickas till slakteriet där de går samma öde till mötes.

Så länge vi människor efterfrågar kött och föder upp och dödar de djur som ska ätas upp, så kommer det att innebära ett oerhört lidande för dessa djur. Tro inte på myten om human slakt! Det kan aldrig vara humant att döda någon som vill leva, oavsett art.