Att vara kvar

Gotland2010-08-14 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Att åka hem eller vara kvar? När jag går genom det ännu morgonvåta gräset med daggen hängande i ljusa strån, drar en ljum vind från öster över landskapet. De senaste dagarna har en efter en av vännerna och grannarna packat och rest hem från ön med enar, sand och lamm.
Ett slags vemod balanseras med tillfredställelsen av en tidsrik skön sommarvistelses behag. Snart nog skall det packas minnen av morgonbad, cykelturer längs stränderna, färskt bröd till frukosten på ängen framför vårt hus, marknadsfynd, vinprovning på Stora Gåsemora, varma dagar i sanden, den fantastiska musikupplevelsen med Teresa Andersson, blixt- och dunderfesten hos grannarna med sågen, besöken av och hos goda vänner och doften av medeltid får också följa med.
Mitt emellan det som varit och det som skall bli tvekar jag inför valet - att åka hem eller vara kvar? Som om det fanns ett val? För den som strävar från" antingen - eller", mot "både - och" finns kanske en lösning.

Att åka hem och vara kvar. Vara kvar i sommarkänslan ännu en tid. Att försöka att inte tappa allt det man har bevarat i hjärta och sinnen när vardagens utmaningar skiftar och arbetsuppgifterna gör sig påminda.
Att åka hem och att vara kvar...
Läs mer om