Svar till : Rosita Sundh ”Samhället vilar på att skolan klarar sitt uppdrag” (2/10)
Hur kan facket gå med på olika löner, i slutändan drabbar det barnen med färre och otryggare skola. Kanske inte så konstigt eftersom skolans fackförening inte är intressant för lärarpersonalen som övriga fackföreningar, därför att lärarna-barnen varken praktiserar eller teoretiserar förenings- och mötestekniken obligatoriskt i svensk skola så blir samhället det lilla klientelet i fack och politik som styr åt fel håll, allt för mycket.
Det görs mycket frivilligt genom föreningslivet, gott arbete inom skolans område men naturligtvis är det inte tillräckligt.
En skola ska naturligtvis vara som ett tryggt hem för barn och personal men då krävs också en lärarskola som ser helheten och det förebyggande arbetet med en 0-vision i mobbning och att man har tillräckligt med personal, inte minst i korridorer och på raster.
Jag tror på engagemanget i den lokala partiföreningen för att övertyga, men får vi inte med våra kamrater får man gå vidare till att man får stöttningen för sina idéer och motioner.
Jag anser att ett av de viktigaste områden är skolpolitiken, där kan förändringen ske till det bättre om ”det bättre” kommer in i skolan under hela skoltiden som en spegel av det bättre samhället.
Det ska börjas i politiken och vidare i lärarhögskolan.
En snabbare en förändring så bland annat barnen lär sig föreningsteknik, ifrågasättande i praktik och teori i och med mötesteknik.
Skolan ska vara som ett samhälle, en familj som drar åt samma håll i frihet i smått enighet i stort kärlek i allt.