Färdigskivat bröd är ett oskick

Färdigskivat bröd ogillas av insändarskribenten.

Färdigskivat bröd ogillas av insändarskribenten.

Foto: Anders Wiklund / TT

Gotland2020-04-22 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hallå alla nI som köper det importerade skivade brödet, som inte ens är färskt utan fruset och tinat på vägen hit till affären när vi tidigare hade välrenommerade bagerier, även små privata. 

Men det är klart människan är i grunden bekväm. Hen ska inte behöva skära limpan, långfranskan. Har ni inte märkt hur fort det skivade brödet torkar och möglar och hur mycket som kastas?

Det finns fortfarande någon envis bagare. Se till att utnyttja denna eller dessa! Då om något så får du färskt bröd och inte detta smaklösa svampiga bröd. Det egenbakade är ett smakrikt och gott bröd, inhemskt lokalt bakat. 

Om inte så får den okunnige lära sig att baka, men det tar dock sin tid. Om vi får stopp på transporter av till exempel bröd Vad gör du då? Bara en fråga!